Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Diaconaal project 2020

Door Beheerder op 11 december 2020

Ruim een jaar geleden kregen we te horen dat het diaconale project van de HGJB bestemd zou worden aan hoop voor Mozambique.
Jongeren daar die hoop uitdelen die God hen geeft. We hoorden ook dat er voor elke €10,- een Bijbel gekocht kon worden en namen ons toen voor om
zoveel mogelijk ‘Bijbels’ op te halen.
Het idee was om in april een projectweekend te organiseren met daarin een diversiteit aan leuke acties: 20 uur paalzitten, escaperoom, activiteiten avond in het Kerkcentrum, Bingo, etc..

Helaas kon dat door Corona niet doorgaan.
Uiteindelijk hebben toch nog wat andere acties kunnen doen en is er een collecte gehouden voor het project.
We zijn blij dat we toch een mooi bedrag vol Bijbels hoop bij elkaar hebben mogen sparen en die mogen overhandigen aan het project.

 • In februari bracht de collecte het mooie bedrag op van € 699,95.
 • In juni was er de overheerlijke broodtassenactie van Bakker van de Grijn, die maar liefst
  €970,00 opbracht.
 • In september hadden we het startweekend waarin we op de zaterdag een leuke puzzelvossenjacht hebben gedaan, waar ook bij een rustpunt een miniverkoop was van door gemeenteleden gebakken koeken en verkochten we mooie handgeletterde borden gemaakt bij de Open morgen. Dat leverde nog € 113,13 op voor het project.
 • Met de jongste kinderclub op de donderdagavond zijn we in februari 2020 gestart met het diaconaal project. Als groep stelden we het doel om 20 Bijbels op te sparen, wat €200,- betekende!
  Van kleine Pringlesbusjes maakten we een leuk spaarpotje en daarin verzamelden ieder kind geld. De één door kaarten te maken en te verkopen, de ander door klusjes te doen en ook vroegen we onze families/vrienden/buren om een bijdrage.
  Iedere clubavond konden de kinderen hun spaarpotje legen in de grote verzamelkoker. Het tellen van het geld deden we met elkaar en het was iedere keer weer spannend hoeveel Bijbels we gespaard hadden.
  Al na 4 weken waren we voorbij ons streefbedrag, want toen stond de teller al op €241,- dus 24 bijbels. Wat waren we trots op elkaar!
  Helaas kwam toen de coronacrisis en konden andere acties die we bedacht hadden voor dit project niet doorgaan.
  Op onze eerste clubavond in oktober hebben we het project afgesloten door nog één keer alle spaarpotjes te legen en kwamen we op een prachtige bedrag van €360,- dus wel 36 bijbels.

Al met al hebben we het mooie bedrag van €2143,08 opgehaald, wat betekent dat er ruim 214 Bijbels vol hoop uitgedeeld mogen worden.
Een hele mooie bijdrage waar we de kinderen, leiding en de gulle gevers voor willen bedanken.
En we bidden dat de Bijbels van grote waarde mogen zijn in de levens van de Mozambikanen.
Alleen het geloof in Jezus Christus geeft vaste hoop voor nu en tot in eeuwigheid!Terug naar nieuwsoverzicht