Diaconaal Project Mozambique

Door Beheerder op 10 januari 2020

De HGJB en GZB hebben dit jaar gekozen voor een project in Mozambique: Chiyembekezo (betekenis = hoop).
Het verspreiden van hoop aan zieken, mensen die alleen zijn en mensen die om diverse redenen geen hoop meer hebben,
is het hoofddoel. De Bijbel en de Bijbelse normen en waarden zijn hierbij een onmisbare leidraad.

Vanuit de kerk van Mozambique zijn er honderden vrijwilligers die zich inzetten om hoop te verspreiden.
De vrijwilligers trekken de dorpen in, bezoeken de zieken, lezen uit de Bijbel, bemoedigen, zorgen voor medicijnen en bidden voor/met de mensen die ze ontmoeten.
Onder deze vrijwilligers zijn ook veel jongeren. Het is een hechte groep die het zelf ook niet breed heeft, maar zich geroepen voelt om zich in te zetten voor hun naaste(n).
Het gebrek aan geld/middelen is echter geen belemmering voor hen. Wel is er een grote behoefte aan Bijbels. In Mozambique heeft ongeveer 1 op de 10 christenen een eigen Bijbel.
Dat terwijl wij er vaak meerdere in huis hebben… Een Bijbel in Mozambique kost (omgerekend) zo’n € 10,00, maar dat is voor mensen daar een fortuin.
Hoe mooi is het om als gemeente in Boven-Hardinxveld te zorgen dat we Gods Woord kunnen uitdelen in Mozambique?!

Het is een prachtig project om met onze gemeente te ondersteunen. Hoe willen we dit vormgeven?
–> We willen na het winterwerk (waarschijnlijk in mei) een weekend plannen met allerlei activiteiten waarvan de opbrengst bestemd is voor dit project.
Meer informatie hierover zal in de loop van het dit jaar via de kerkbode aan u bekend worden gemaakt. Daarnaast zal er een collecte worden gehouden voor het project.

Waar er in Mozambique het weinige gedeeld wordt, is het aan ons om het vele dat ons gegeven is te delen!
We hopen als gemeente op een mooie opbrengst zodat we onze steen kunnen bijdragen aan dit project.

Wilt u meer weten over het project? Kijk kan op www.diaconaalproject.nl.
Bij de uit-ingangen van de kerk ligt de komende 2 weken een actiekrant over het project voor u klaar!
Neemt u er 1 mee?

Heeft u verder vragen?
Neem dan contact op met Ruud aan de Wiel (Contactgegevens staan vermeld in ‘de Kerkbode, editie 10/01/2020)