Kerk en corona – gemeentezang

Door Beheerder op 4 juni 2021

In het kerkblad van vrijdag 4 juni is gemeld dat de kerkenraad geen aanleiding zag om de momenten van gemeentezang op dit moment aan te passen.

In deze week is echter zowel door het CIO (interkerkelijk contact in overheidszaken) als de Protestantse Kerk in Nederland aangegeven dat er weer ruimte is voor beperkte samenzang.
Naar aanleiding van deze berichtgeving zal vanaf a.s. zondag 6 juni naast de Psalm na de preek ook de slotzang als samenzang gezongen worden.
Dit geldt niet voor de gemeenteleden op de orgelgalerij.
Zowel de voorzang als de overige Psalmen tot aan de preek worden alleen gezongen door de gemeenteleden in de voorste banken van de kerk tot het moment dat er verdere versoepelingen aangekondigd worden.

Tijdens de Avondmaalszondag op zondag 13 juni zal er daarnaast gezongen worden door gemeenteleden die aan de viering deelnemen. De tafel zal steeds worden afgesloten met het zingen van een Psalm aan tafel. Voor de andere zangmomenten geldt hetzelfde als op zondag 6 juni.

We zijn dankbaar dat de lofzang in de achterliggende maanden ook in de kerk gaande gehouden werd en nu door meer gemeenteleden weer op de lippen genomen kan worden.