Orgelconcert Maarten Wilmink | 9 november

Door Beheerder op 26 oktober 2019

Zaterdag 09 november geeft Maarten Wilmink een concert op het van Leeuwen-orgel te Boven-Hardinxveld.

Maarten Wilmink (2001) ontving van 2014 tot 2019 orgellessen bij Louis ten Vregelaar.
Deze orgellessen vormden het begin van zijn muzikale educatie. Na het ontvangen van zijn gymnasiumdiploma is hij in september 2019 aan het Codarts conservatorium in Rotterdam.
Hier studeert hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten en bijvak piano bij Martin Lekkerkerk.
Daarnaast ontvangt hij onder andere improvisatielessen van Hayo Boerema en Aart Bergwerff en basso continuolessen van Bas de Vroome.

Maarten verzorgde inmiddels orgelconcerten op bekende en monumentale orgels in binnen- en buitenland.
Zo concerteerde hij in de St. Janskathedraal te Den Bosch, de Grote Kerk te Dordrecht en de Lambertusbasiliek te Hengelo.
Bovendien speelt hij regelmatig tijdens kerkgebonden-activiteiten. In dat kader speelde hij meermaals tijdens Missen die rechtstreeks op NPO 2 werden uitgezonden.
Ook heeft Maarten een YouTube-kanaal waarop hij eigen opnames publiceert.

In 2018 werd Maarten geselecteerd om de Young-Talent Masterclasses tijdens het International Organfestival Haarlem 2018 te volgen.
Hier volgde hij masterclasses bij diverse internationaal gerenommeerde organisten, waaronder Ben van Oosten, Leo van Doeselaar, Louis Robilliard en Jean-Baptiste Robin.
Hij speelde ook tijdens het slotconcert van dit orgelfestival in de kathedrale Basiliek te Haarlem.

In oktober 2018 won Maarten de eerste prijs van zijn categorie van het SGO-Concours, dat werd georganiseerd in de Martinikerk te Groningen.

De toegang tot dit concert is €5.00 (jonger dan 12 jr. gratis), na afloop is er een “meet and greet” met koffie/thee.

Het programma is:

J.S. Bach (1685-1750)
Preludium en Fuga in G-dur (BWV 541)
Wachet auf ruft uns die Stimme (BWV 645)

F. Mendelssohn (1809-1847)
Sonate 2 (Op. 65.2)
I. Grave
II. Adagio
III. Allegro maestoso e vivace
IV. Fuga

C. Franck (1822-1890)
Prélude, Fugue et Variation (Op. 18)

L. Vierne (1870-1937)
Uit Symphonie 1 (Op. 14):
IV. Allegro Vivace

M. Dupré (1886-1971)
Cortège et Litanie (Op. 19)

M. Reger (1873-1916)
Choralfantasie über: Ein feste Burg ist unser Gott (Op.27)

Impressie:
Kijk alvast op de website van Maarten (www.maartenwilmink.nl) of zijn YouTube kanaal (YouTube kanaal) voor een eerste impressie.