Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Update familie Folmer

Door Beheerder op 4 september 2021

Zoals u wellicht heeft vernomen en in de diverse media heeft kunnen lezen is het ziekenhuis in Itendey getroffen door een aanslag van rebellen.
Willem en Joanne schrijven daar zelf het volgende over: “Helaas zijn rebellen vorige week dinsdag (17 augustus) het ziekenhuis van Itendey binnen gevallen…
Ze hebben de receptie met de consultatiekamers volledig verbrand, samen met de garage en ons eigen huis.
Ook in het lab en de operatiekamers hebben ze veel medisch materiaal kapot gemaakt.
Bizar om te zien hoe in een aantal uur zoveel kapot is gemaakt. Bid voor vrede in Ituri.

Gelukkig konden personeel en patiënten op tijd vluchten! Inmiddels zijn onze collega’s veilig aangekomen in Bunia, waar we erg dankbaar voor zijn.
Ze vroegen ons: “Vertel de mensen in Nederland dat ze niet moe van ons moeten worden, want dit is hoe het gaat in Congo.. maar blijf ons steunen zodat we weer verder kunnen gaan.”
Met elkaar willen ze zo snel mogelijk terug om het ziekenhuis weer te openen om de nodige medische zorg te kunnen leveren voor de regio!”

Voordat deze gebeurtenis plaatsvond is reeds in overleg met de GZB besloten dat het contract dat volgend jaar afloopt niet verlengd zal worden.
In de laatste nieuwsbrief schrijven ze: “Het einde van onze uitzending wordt hierdoor opeens erg concreet en dat is best een heftige ontwikkeling voor ons.
Maar we ervaren dat God onze weg nu zo leidt en we hebben er rust in om Congo los te laten, ook al is dat wel een soort rouwproces.
Praktisch komt er op neer dat we, zo God het wil, volgend jaar juni terugkeren naar Nederland.
We bidden dat we een gezegend laatste jaar in Congo mogen hebben en dat ons werk vruchtbaar zal zijn in Gods Koninkrijk.”

De collecte van aanstaande zondag bevelen we van harte bij u aan.
Daarnaast onderstrepen we het belang van uw gebeden voor vrede, goede zorg en een gezegende laatste tijd in Congo.Terug naar nieuwsoverzicht