Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Heilig Avondmaal

Door Beheerder Website op 18 maart 2022

Zondag 20 maart mogen we met elkaar het Heilig Avondmaal vieren. De bediening in de weken voorafgaand aan Goede Vrijdag en Pasen bepaalt ons des te meer bij het offer van Christus. ‘Hij voor mij, omdat ik anders de eeuwige dood had moeten sterven.’ Woorden die ons vrijmoedigheid geven om tot Hem te naderen en bij brood en beker zijn dood te gedenken.

 

Het Avondmaal zal aanstaande zondag in beide diensten bediend worden. We willen u vragen om zoveel mogelijk deel te nemen aan de viering in de morgendienst. De voortzetting in de avonddienst van dankzegging is met name bedoeld voor hen die ’s morgens verhinderd zijn. We hebben daarbij bijvoorbeeld ouders van jonge gezinnen of hen die ’s morgens noodzakelijk werk verrichten op het oog.

Het brood zullen wij aan tafel gebruiken vanaf een schaal die rondgaat, een onderstreping van gemeenschap met elkaar, aan het ene Lichaam van Christus. De wijn wordt tijdens deze viering nog vooraf voor ieder afzonderlijk op tafel gezet.

De stoelen rondom de tafel zullen weer dichter bij elkaar staan dan bij de voorgaande vieringen. Voor die gemeenteleden die meer afstand willen houden bieden we de mogelijkheid om plaats te nemen in de voorste banken van het middenschip. Zij zullen daar brood en wijn aangereikt krijgen door de diakenen.

 

We bidden voor elkaar om een gezegende Avondmaalszondag. ‘De Meester is er, en Hij roept u!’Terug naar nieuwsoverzicht