Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

HGJB vakanties

Door Beheerder Website op 9 mei 2022

Onder de algemene berichten in dit kerkblad staat een oproep van de HGJB om reisleiders voor de komende zomerperiode. Een deelnemer en reisleider uit onze gemeente delen hieronder hun ervaringen.

 

Dit jaar hoop ik voor de 7e keer op HGJB-vakantie te gaan. Ieder jaar zie ik weer uit naar de volgende vakantie. Nieuwe leeftijdsgenoten en enthousiaste reisleiding leren kennen, goede groepsgesprekken hebben, leuke activiteiten met elkaar doen en natuurlijk genieten van de vakantie. De reisleiding staat altijd voor je klaar met leuke activiteiten en veel gezelligheid, maar natuurlijk ook iedere dag een korte Bijbelstudie die je samen in kleine groepjes doet.

Nienke de Groot

 

Daar stond ik dan, veel te vroeg en met wat gezonde spanning, te wachten op de bus en de deelnemers. Hoe zal het gaan? Kan ik lachen met de deelnemers? Gaat ons programma zoals wij dit hebben bedacht? Ik heb nu al zin in het stadsspel van woensdag. Zullen ze openstaan voor een goed gesprek over geloven? Sluit de Bijbelstudie aan bij de tieners? Ik hoop echt dat ik in mijn stille tijdgroepje ze iets mee kan geven over de Bijbel en Gods liefde. Ik heb mijn gitaar mee genomen dus dat komt goed. Ik heb zin in het mountainbiken! Kortom: Klaar om te gaan.

Dit was het begin van de HGJB vakantie naar Duitsland een reis met 31 tieners in de leeftijd van 16 tot 19 jaar. Samen met mijn team heb ik deze reis mogen leiden. We hebben gelachen, gehuild, goede gesprekken gehad en veel geleerd over geloven. Ging alles zoals we hadden gepland? Nee, ook dat leer je van het leiden van vakanties, namelijk het loslaten van planningen en zien wat er komt. Voor de tieners is het een fantastische ervaring, maar ook als leiding is het onvergetelijk. Het is uitputtend, maar ook een booster voor jou geloof en dat van de tieners.

Dus… wil jij ook zo’n onvergetelijke zomervakantie? Meld je dan aan als leiding voor een HGJB vakantie! Wij zoeken nog leiding voor veel verschillende kampen waaronder de kindervakanties (8 tot 12-jarige) en tienervakanties (13 tot 18-jarigen).

Renske EgasTerug naar nieuwsoverzicht