Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Pop-up camping Alblashoeve

Door Beheerder Website op 1 april 2023

Vier weken lang staat er op het terrein van boer Evert de Kluiver in Oud-Alblas een minicamping; Pop-upcamping Alblashoeve. Deze camping is voor gezinnen met een minimum aan inkomen die de afgelopen drie jaar niet met vakantie zijn geweest. Verblijf is gratis en de koelkast is gevuld. De pop-upcamping wordt gerund door Dabar vrijwilligers en door de plaatselijke commissie.

De kloof tussen rijk en arm neemt toe in Nederland. Ongeveer 1 miljoen burgers in Nederland moeten rondkomen van een inkomen op of iets boven het sociaal minimum. De meesten leven in (langdurige) armoede en slagen er niet (meer) in om hun hoofd financieel boven water te houden. Voor gezinnen met kinderen is het moeilijk om te participeren in de samenleving. Dit doet iets met je mens-zijn, met je eigenwaarde.

Gods koninkrijk en zijn gerechtigheid zijn nauw met elkaar verbonden. Jezus viel op doordat Hij oog had voor mensen aan de randen van de samenleving. Door de Pop-upcamping willen we gestalte geven aan het evangelie van Jezus Christus in deze wereld. Ons verlangen is dat hierdoor mensen Christus leren kennen en Hem gaan volgen.

Er is plaats voor maximaal 40 campinggasten per week. Dit betekent zo’n 8 caravans plus een caravan voor het Dabarteam. Ook is er een grote gemeenschappelijke tent waarin samen gekookt en gegeten wordt en allerlei activiteiten plaats vinden. En wat is er nu leuker dan een spetterende kinderclub, koeien knuffelen, zwemmen, kalfjes voeren, een speurtocht met z’n allen, een prachtige wandeling door de polder of de avond afsluiten bij een kampvuur. Kortom: een heerlijke ontspannen vakantie bij de boer!

Teamlid worden?

Als Dabarteam draag je, samen met de plaatselijke commissie, zorg voor het reilen en zeilen op deze minicamping en je geeft vorm aan het animatiewerk met een Missie.

Ben je tussen 18 en 30 jaar, flexibel, heb je een stevige en warme persoonlijkheid, wil je iets doen aan armoede in Nederland en heb je een handen uit de mouwen mentaliteit? En beschikbaar in de periode van 29 juli tot en met 12 augustus. Dan is deze pop-up camping misschien wel iets voor jou!

Wil je meer informatie kijk dan op https://www.izb.nl/dabar en meld je aan!

Geven? 

NL09RABO0342743864 t.n.v. Evangelisatie en recreatiewerk de Put.

Voor een gift met ANBI status kun u via de IZB uw gift storten met een duidelijke opmerking erbij dat het voor de pop up camping ” De Alblashoeve ” in Oud-Alblas is.

Via onderstaande link kun je op verschillende manieren geld overmaken

https://www.izb.nl/doe-een-donatie

Bij kies een doel kun je dan vermelden dat het voor popup camping de Alblashoeve is.

Met vriendelijke groeten de Alblashoeve commissie.Terug naar nieuwsoverzicht