Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Vluchtelingenwerk Nederland

Door Beheerder Website op 1 april 2023

Nog steeds vestigen zich nieuwe statushouders (vluchtelingen dus) in ons dorp. Al deze mensen vragen de nodige begeleiding bij het zoeken naar hun weg in onze ingewikkelde maatschappij. Daarom is Vluchtelingenwerk Nederland op zoek naar mensen die zich willen inzetten als ‘maatschappelijk begeleider’.

Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om iemand te helpen en ondersteuning kunnen bieden bij het groeien naar zelfredzaamheid. Je maakt iemand wegwijs op allerlei gebieden zoals: financiën, huisvesting en gezondheidszorg. Ook help je bij het opbouwen van een sociaal netwerk en bij het zo snel mogelijk zelfstandig en onafhankelijk maken van jouw cliënt.

Ben jij sociaal, maak je makkelijk contact en vind je het leuk om praktisch bezig te zijn en daarbij ook nog eens een steun en toeverlaat te zijn voor iemand die nieuw is in de gemeente?

Ben jij:

Zowel betrokken als nuchter

Empathisch en in staat te stimuleren en motiveren

Flexibel en oplossingsgericht

In staat om op eenvoudige wijze uitleg te geven

Bekend met de sociale kaart in de gemeente (regio) of bereid om je hierin te verdiepen

Minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar en bereid minimaal een jaar te blijven (dit om onze cliënten een vast en vertrouwd contactpersoon te kunnen bieden).

Heb je interesse om aan de slag te gaan met dit belangrijke werk of wil je meer informatie? Mail dan naar [email protected].Terug naar nieuwsoverzicht